Hälsosam variant av kärleksmums

Idag skulle jag hem till mamma och pappa och äta middag, så då blev jag sugen på att ta med mig något gott till efterrätt. Eftersom min syster också var där, och är glutenintolerant, så fick det bli en glutenfri, också hälsosammare variant av kärleksmums.

Det var första gången jag testade denna och den blev verkligen jättegod! Det blev bra betyg från hela familjen och det var nog det bakverk bland alla hälsosamma jag bakat, som smakar mest som ”originalet”, med socker. Den är väldigt mäktig, men innehåller en massa bra ingredienser som är bra för kroppen. Det är mycket fin energi i dessa vilket gör att det passar utmärkt att ta en bit till mellanmål, såväl som till efterrätt och kvällsmat. Receptet tackar jag Emma Barremyr för, en favoritblogg som jag läser dagligen! :) Jag toppade med pärlsocker och dekor som jag hade hemma, hade tyvärr inte kokos som det ju egentligen bör vara..

Och TYVÄRR, så hade jag fel fokus inställt på min kamera, och hade bråttom när jag tog dem, så har inga bra bilder att bjuda på denna. Men det är roligare att få några bilder än inga alls, den här lär jag göra fler gånger så då kommer mer rättvisa bilder!

DSC03653 (2)

Här kommer receptet:

3 ägg
10 dadlar, jag valde färska
1 dl kokosmjölk
½ dl kokosolja, smält

2 dl kokosmjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Glasyr:

50 g smör
50 g choklad, jag hade 75%
2 msk kakao
2 msk honung
3 msk philadelphiaost
2 msk kaffe

Såhär gör du:

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper.

2. Nu ska de blöta ingredienserna mixas ihop i en mixer; ägg, dadlar, kokosmjölk och kokosolja.

3. Sedan blandas de torra ingredienserna för sig och hälls sedan i i den blöta blandningen. Blanda alltsammans ordentligt!

4. Häll upp i formen och sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Håll koll!

5. Börja med glasyren genom att smälta smöret.

6. Rör sedan i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt resten av ingredienserna.

7. När själva kakan har svalnat brer du på glasyren och strör över det du vill, t. ex. kokos, pärlsocker, dekor. Jag skar inte mina i rutor utan lät det vara en hel kaka så att man kan skära av så stor bit man vill ha!

Mamma vispade även grädde till vid serveringen, passar bra till en mäktig chokladkaka. :)

DSC03656 (2)

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Hälsosam variant av kärleksmums

  1. Så himla roligt att du gillade dem och tänker göra dem fler gånger :) Nu blev jag sugen på att baka själv, var ju länge sen jag åt dessa! Kram och trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>