Kladdig chokladkaka med dulce-de-leche och jordnötssmör!

Hej bloggen!

Jag har haft en härlig helg i Halmstad hos min bror, en riktigt skön sommarhelg! Nu är vi tillbaka på hemmaplan innan vi drar dit nästa vecka igen. Men först får det bli några bakinlägg i veckan. Vill visa er detta recept på denna fantastiskt goda chokladkaka.

Den är väldigt mäktig och har en intensiv smak av choklad, så till alla chokladälskare: detta är något ni inte får missa! Den blir alldeles kladdig och fylld med goda smaker från chokladen, den karamelliserade mjölken och jordnötssmöret. Detta är alla min favoritkombinationer så denna kaka är svårslagen i mina ögon. Trots att den är väldigt mättande så var det jäkligt svårt att bara ta en bit!

Måste också tillägga att jag glömde köpa mer ägg när jag var i affären precis innan bakningen, så jag hade bara i två ägg, men ersatte de två andra med 2 msk chiafrön och 6 msk vatten. 1 msk chiafrön och 3 msk vatten ersätter nämligen ett ägg. Chiafrön är ett perfekt bindemedel i bakverk, så krisar det hemma med matlagningen eller bakningen så kan ni leta fram chiafrön hemma om ni har! Receptet kommer från ett recepthäfte jag tog i mataffären som innehåller Torsleffs produkter. Häftet heter ”Vårens desserter” och är skapade av matprofilen Jessica Frej!

DSC02346

Här kommer receptet:

150 g smör
200 g mörk choklad
1 ½ dl strösocker
4 st ägg
1 dl kakao
1 burk karamelliserad mjölk
½ dl jordnötssmör

flingsalt

Såhär gör du:

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i kastrull eller i micron och tillsätt sedan chokladen i smöret. Rör om blandningen tills chokladen smält helt.

3. Nu är det dags att lägga i socker, ägg och kakao och detta ska röras om till en fin och jämn smet.

4. Häll den färdigblandade smeten i formen.

5. Nu ska den karamelliserade mjölken klickas ut över kakan, ungefär en matsked per bit.

6. Ringla sedan över jordnötssmöret och strö över lite flingsalt.

7. Sätt in detta i ugnen och grädda i ungefär 30 minuter.

8. Ta ut kakan och låt den svalna. När den svalnat ställer du den i kylen då kakan ska serveras kall. Skär upp den i småbitar och ta av från bakplåtspapperet.

Servera kakan med grädde då grädden bryter av den intensiva chokladsmaken bra. Går också självklart att äta som den är! Njuuuuut! :)

DSC02341
Innan den blivit insatt i ugnen

DSC02347 DSC02349 DSC02351

DSC02361

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>