Godaste kanelbullarna!

Hej bloggen!

Ursäkta språket men fasen vad dåligt bloggande det varit det senaste. Förlåt för det, men det har varit mycket med studenter, jobb och annat runtom. Men jag ska i alla fall bjuda på ett recept på kanelbullar idag, där jag utgick från Roy Fares recept på hans klassiska kanelbullar, som jag hittade på köket.se. Något jag inte ångrar, för gudars vad goda dem blev! Det är de godaste jag själv någonsin gjort, de blev så saftiga och var rika på godaste fyllningen som man gärna vill ha mycket av, eller hur?

DSC02333

Här kommer receptet:

Vetedeg:

30 g jäst, jag tog lite mer än ett halvt jästpaket
2 ½ dl mjölk
9 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ägg
110 g rumstempererat smör
½ tsk salt
5 g malen kardemumma, jag tog lite mer än ½ tsk

1 ägg till penslingen av bullarna
pärlsocker

Kanel- och mandelfyllningen:

200 g mandelmassa (jag tog dock hälften då jag tog resten av det jag hade hemma)
½ dl kanel
1 msk vaniljsocker
150 g rumstempererat smör

Sockerlag (om man vill):

1 ½ dl vatten
1 dl strösocker

DSC02320

DSC02324

DSC02328 DSC02330 DSC02332

Nybakta kanelbullar med ett glas kall mjölk, inte mycket som slår det! :)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>